ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Michelin Primacy HP 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin Primacy HP 225/45R17 91W #274958

EAN: 3528705924713
гуми Michelin Primacy HP - Автомобилни Гуми, Suv/4x4
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.
218 . 57 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е MICHELIN. Една от познатите фирми на пазара. Модел PRIMACY HP можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.летни е маркировката на този модел гуми. Ширина за модела е 225. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 45. Отбелязаният диаметър за гумата е R17. Товарен индекс - 91 (до 615 кг). Скоростният индекс за този модел гуми е W (до 270 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност D. Тази гума е доста тиха при шофиране , като нивото на шум е 70 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 2-4 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Доставка 2-4 дни
евро етикет

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако имате гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 17% от разхода на гориво при вашата кола.

Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокър път. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране и други фактори. Например при кола движеща се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е много важно от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт.

*. Влияние на външен шум

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Той категоризира гумите по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми цени  нови всесезонни гуми  зимни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки