ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MICHELIN Primacy 4 185 60 15 84 H 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin Primacy 4 205/55R17 95V (XL, FSL, S1) #86647

EAN: 3528703352853
Летни гуми Michelin Primacy 4 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 95V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 95 до 690 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
371 . 27 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MICHELIN е производителят на тази гума. Една от популярните компании на пазара. Моделът PRIMACY 4 се предлага от сайта ProGumi.Тези гуми са летни и са изключително популярен избор при много наши клиенти. Ширината на модела е 205. 55 е маркираната височина за гумата от производителя. R17 е маркираният диаметър за гумата. 95 (до 690 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.). B е отбелязаното сцепление на мокро за модела. A е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглежданият от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 68 dB. Ние можем да осигурим този модел за 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител MICHELIN
Модел PRIMACY 4
Сезон летни гуми
Ширина 205
Височина 55
Диаметър R17
Товарен индекс 95 (до 690 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво A
Шум 68 dB
Ниво на шум A
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси XL, FSL, S1
Тежест 8.8
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
A
B
1
68

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми определено ще имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи до 17-20% от консумацията на гориво при вашата кола.

Екологичното (енергийно ефективно) шофиране може значително да намали потреблението на гориво. Теглото на колата и вашият собствен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокър път. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажен асфалт е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху мокрия асфалт. Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според условията на шофиране от водача. Например при лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Той категоризира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: online gumi  205 5516  автогуми цени 

Този сайт използва бисквитки