ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MICHELIN Primacy 4 185 60 15 84 H 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin PRIMACY 4 235/55R19 105W (TL, XL, FSL, MO) #277867

EAN: 3528700310733
Летни гуми Michelin PRIMACY 4 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 105W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 105 до 925 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 0 бр.
383 . 64 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MICHELIN е компанията производител на тази гума. Една от наложените фирми на пазара. Модел PRIMACY 4 можете да поръчате от магазин ProGumi за отбелязаната цена.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана като летни. Ширината на модела е 235. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 55. R19 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Допустимият товарен индекс е 105 (до 925 кг). Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми W (до 270 км/ч.). B е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност A. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 70 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2-4 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат MO
Сертифицирана за Mercedes-Benz
Производител MICHELIN
Модел PRIMACY 4
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 55
Диаметър R19
Товарен индекс 105 (до 925 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво A
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FSL, MO
Тежест 12
Доставка 2-4 дни
евро етикет
A
B
2
70

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Ако закупите гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 15% от разхода на гориво за вашия автомобил.

Теглото на автомобила и вашият собствен стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Екологичното шофиране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране. При лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е много важно от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокрия асфалт.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той класифицира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: автомобилни гуми  магазини за гуми  зимни гуми цени  нови летни гуми 

Този сайт използва бисквитки