ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Michelin Primacy 4+ 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin PRIMACY 4+ 235/45R17 94W (TL) #277226

EAN: 3528700863529
Летни гуми Michelin PRIMACY 4+ - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 94W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 94 до 670 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
247 . 32 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя MICHELIN. Предпочитана марка на много клиенти в страната. Моделът PRIMACY 4+ може да закупите от магазина за гуми ProGumi на промо цена.Този модел гуми са летни и са изключително популярен избор при много наши клиенти. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 235. 45 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R17 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Товарен индекс - 94 (до 670 кг). Тези гуми имат скоростен индекс W (до 270 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност A. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Разглежданата от вас гума e с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 69 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката за 2-4 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител MICHELIN
Модел PRIMACY 4+
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 45
Диаметър R17
Товарен индекс 94 (до 670 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 69 dB
Ниво на шум B
Индекси TL
Тежест 10.76
Доставка 2-4 дни
видео клип
евро етикет
C
A
2
69

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Ако управлявате превозно средство и ползвате висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. На гумите се дължи до 19 процента от консумацията на гориво за вашата кола.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Екологичното шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията в консумацията на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата между от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажното пътно платно. За лек автомобил движещ се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това маркира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: зимни гуми цена  бг гуми  205 55r16  летни гуми 

Този сайт използва бисквитки