ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Michelin Primacy 4+ 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin PRIMACY 4+ 225/50R17 94V (TL, FP) #264598

EAN: 3528703179108
Летни гуми Michelin PRIMACY 4+ - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 94V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 94 до 670 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.+
293 . 00 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя MICHELIN. Предпочитана марка на много хора в България. Модел PRIMACY 4+ можете да поръчате от ProGumi на добра цена.Маркировката на този модел гуми е летни. Отбелязаната от производителя ширина е 225. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 50. R17 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Допустимият товарен индекс е 94 (до 670 кг). Скоростният индекс е сред най-добрите V (до 240 км/ч.) за този клас гуми. Показателят за сцепление на мокро е A. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност C. Тези гуми са сравнително тихи нивото на шум е 69 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител MICHELIN
Модел PRIMACY 4+
Сезон летни гуми
Ширина 225
Височина 50
Диаметър R17
Товарен индекс 94 (до 670 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 69 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси TL, FP
Тежест 9.62
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
A
2
69

Обозначенията в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Ако управлявате кола и ползвате висок клас гуми ще имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 15-20% от консумацията на гориво за вашата кола.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране може значително да намали разхода на гориво. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при стила на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство незабавно върху влажното пътно платно. Например за лек автомобил движещ се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови автомобилни гуми  195 6515  всесезонни гуми  зимни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки