ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MICHELIN Primacy 4 185 60 15 84 H 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin PRIMACY 4 195/60R15 88H #264498

EAN: 3528705172961
Летни гуми Michelin PRIMACY 4 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 88H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 88 до 560 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.+
205 . 59 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MICHELIN е компанията производител на тази гума. Една от популярните компании на пазара. Моделът PRIMACY 4 се предлага в магазина ProGumi на супер цена.Маркировката на този модел гуми е летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 195. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 60. R15 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 88 (до 560 кг) е разрешеният товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност A. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е C. Разглежданият от вас моделе сравнително тих отбелязаното ниво на шум е 69 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител MICHELIN
Модел PRIMACY 4
Сезон летни гуми
Ширина 195
Височина 60
Диаметър R15
Товарен индекс 88 (до 560 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 69 dB
Ниво на шум B
Тежест 8.67
Доставка 2 дни
евро етикет
C
A
2
69

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Според различни изследвания - на гумите се дължи около 19 процента от консумацията на гориво за вашата кола. Ако поръчате гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане на гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на колата и вашият собствен стил на шофиране също оказват значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали потреблението на гориво.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокро пътно платно. Например при кола движеща се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той категоризира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: нови гуми за мотор  евтини гуми  205 5516  автогуми цена