ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Michelin Primacy 4+ 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin Primacy 4+ 235/60R17 102V (TL) #263362

EAN: 3528703536048
Летни гуми Michelin Primacy 4+ - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 102V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 102 до 850 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
370 . 64 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MICHELIN е компанията производител на тази гума. Една от наложените компании на пазара. Моделът PRIMACY 4+ се предлага в магазина ProGumi.Този модел може да е правилният избор ако търсите да закупите летни гуми. Ширината на модела е 235. Маркираната височина за гумата е 60. Отбелязаният диаметър за гумата е R17. Товарен индекс - 102 (до 850 кг). Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е V (до 240 км/ч.). A е индексът за сцепление на мокро за гумата. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е B. 69 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Ние можем да осигурим този модел в рамките на 7-10 дни от Германия. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Производител MICHELIN
Модел PRIMACY 4+
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 60
Диаметър R17
Товарен индекс 102 (до 850 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво B
Шум 69 dB
Ниво на шум B
Индекси TL
Тежест 13.02
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
B
A
2
69

Легенда

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 17-20 процента от консумацията на гориво за вашата кола. Ако имате гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на каране също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали със сигурност потреблението на гориво. Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране от водача. За автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации. Сцеплението с мокра пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокрия асфалт.

*. Външен шум влияние

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми  всесезонни гуми  зимни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки