ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Michelin Primacy 4+ 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin Primacy 4+ 225/55R16 95W (TL) #263356

EAN: 3528702683514
Летни гуми Michelin Primacy 4+ - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 95W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 95 до 690 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
392 . 31 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MICHELIN е компанията производител на тази гума. Една от познатите фирми на пазара. Моделът PRIMACY 4+ се предлага от ProGumi с атрактивна цена. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано от производителя като летни. Ширината на модела е 225. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 55. R16 е маркираният диаметър за гумата. Максимално допустимият товарен индекс е 95 (до 690 кг). Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е W (до 270 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е A. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е C. Разглежданият от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 69 dB. Ние може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител MICHELIN
Модел PRIMACY 4+
Сезон летни гуми
Ширина 225
Височина 55
Диаметър R16
Товарен индекс 95 (до 690 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 69 dB
Ниво на шум B
Индекси TL
Тежест 10.75
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
C
A
2
69

Легенда

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Гумите оказват приблизително 15-20 процента от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако имате гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на автомобила и вашият личен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране намалява разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се отбелязва от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при условията на шофиране. Например за лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация. Сцеплението с влажна пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: гуми за мотор  летни гуми цени  всесезонни гуми цена  гуми онлайн  автомобилни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки