ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MICHELIN Pilot Super Sport 205 40 18 86 Y 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin Pilot Super Sport 285/30R20 99(Y) (TL, XL, FSL, FR, MFS, K1) #63538

EAN: 3528706518850
Летни гуми Michelin Pilot Super Sport - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 99(Y) )
Сезон летни летни
Товарен индекс 99 до 775 кг
Скоростен индекс (Y)
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
761 . 26 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MICHELIN е фирмата произвела тази гума. Една от наложените фирми на пазара. Моделът PILOT SUPER SPORT може да закупите от сайта ProGumi на атрактивна цена.Този модел гуми са летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 285. 30 е отбелязаната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R20. 99 (до 775 кг) е допустимият товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност B. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност D. 73 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел за 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат K1
Сертифицирана за Ferrari
Производител MICHELIN
Модел PILOT SUPER SPORT
Сезон летни гуми
Ширина 285
Височина 30
Диаметър R20
Товарен индекс 99 (до 775 кг)
Скоростен индекс (Y)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FSL, FR, MFS, K1
Тежест 11.22
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
D
B
2
73

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Много научни изследвания показват, че на гумите се дължи около 15-20 процента от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми ще имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Екологичното каране ще намали разхода на гориво. Ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията на гориво е отбелязана от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху влажното пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според условията на шофиране. При лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това категоризира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: автогуми  гуми цени  гуми 205 55 r16  195 65 r15