ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MICHELIN Pilot Super Sport 205 40 18 86 Y 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin PILOT SUPER SPORT 295/30R20 101Y #277630

EAN: 3528703642572
гуми Michelin PILOT SUPER SPORT - Автомобилни Гуми, Suv/4x4
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
671 . 45 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от MICHELIN. Предпочитана марка на много клиенти в страната. Моделът PILOT SUPER SPORT се предлага от магазина за гуми ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е маркирано като летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 295. 30 е маркираната височина за гумата от производителя. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R20. 101 (до 825 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от Y (до 300 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност B. D е маркировката за разход на гориво. Този модел гуми са сравнително тихи за техния клас , като нивото на шум е 73 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката в рамките на 2-4 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Доставка 2-4 дни
видео клип
евро етикет

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Ако притежавате гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 15 процента от разхода на гориво за вашата кола.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Енергийно ефективното шофиране ще намали разхода на гориво. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата в спирачния път между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според условията на шофиране. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокрото пътно платно. Например при автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това категоризира гумата по отношение на европейските стандарти за шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: автомобилни гуми  нови всесезонни гуми  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки