ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MICHELIN Pilot Super Sport 205 40 18 86 Y 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin PILOT SUPER SPORT 245/35R19 93Y #277367

EAN: 3528703916222
гуми Michelin PILOT SUPER SPORT - Автомобилни Гуми, Suv/4x4
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
506 . 58 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от MICHELIN. Една от популярните компании на пазара. Модел PILOT SUPER SPORT можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi на супер цена.Маркировката от производителя на този модел гуми е летни. Маркираната ширина за модела е 245. 35 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R16 е маркираният диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 93 (до 650 кг). Гумите имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. B е индексът за сцепление на мокро за гумата. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. Разглежданият от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 71 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2-4 дни.
Характеристики
Доставка 2-4 дни
видео клип
евро етикет

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Много научни изследвания показват, че на гумите се дължи около 19 процента от консумацията на гориво за вашата кола. Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми ще имате по-икономични параметри на потребление на гориво.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали разхода на гориво. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на каране също оказват сериозно влияние. Разликата между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се оценява от A до G в цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране. Например при превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е изключително важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той класифицира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: зимни гуми цени  летни гуми цени  автогуми цена 

Този сайт използва бисквитки