ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MICHELIN Pilot Super Sport 205 40 18 86 Y 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin PILOT SUPER SPORT 265/35R19 98Y #275436

EAN: 3528704196104
гуми Michelin PILOT SUPER SPORT - Автомобилни Гуми, Suv/4x4
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
655 . 17 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MICHELIN е компанията производител на разглежданата от вас гума. Наложена марка на пазара. Моделът PILOT SUPER SPORT се предлага от сайта ProGumi.Този модел гуми са от тип летни. Отбелязаната от производителя ширина е 265. Маркираната височина за гумата от производителя е 35. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R19. Максимално допустимият товарен индекс е 98 (до 750 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. Маркировката за разхода на гориво е D. Разглежданият от вас моделе доста тих при шофиране отбелязаното ниво на шум е 71 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2-4 дни.
Характеристики
Доставка 2-4 дни
видео клип
евро етикет

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Изборът на гуми с по-висока категория за разход на гориво ще ви даде значително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. На гумите се дължи приблизително 17-20 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство.

Теглото на автомобила и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане на гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Разликата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според условията на шофиране. Например при кола движеща се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила бързо върху мокрото пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: гуми за мотори  нови летни гуми  всесезонни гуми  гуми онлайн  автогуми 

Този сайт използва бисквитки