ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin PILOT SPORT CUP 2 CONNECT 245/40R19 98Y #274362

EAN: 3528705023836
гуми Michelin PILOT SPORT CUP 2 CONNECT - Автомобилни Гуми, Suv/4x4
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
567 . 39 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MICHELIN е компанията производител на тази гума. Една от познатите фирми на пазара. Модел PILOT SPORT CUP 2 CONNECT можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi.Този модел гуми са летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 245. Маркираната височина за гумата от производителя е 40. R19 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. Разрешеният товарен индекс е 98 (до 750 кг). Гумите имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. C е индексът за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност D. 70 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2-4 дни.
Характеристики
Доставка 2-4 дни
евро етикет

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 17% от разхода на гориво за вашата кола. Ако имате гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране намалява разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението с мокра пътна настилка е много важно с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокро пътно платно. За лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на европейските стандарти за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Вижте също: гуми онлайн  гуми 205 55 r16  нови автомобилни гуми 

Този сайт използва бисквитки