ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Michelin Pilot Sport 4 ZP 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin PILOT SPORT 4 ZP 275/30R19 96Y (RF, XL, FR, RFT, ZP) #275369

EAN: 3528703699668
Летни гуми Michelin PILOT SPORT 4 ZP - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 96Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 96 до 710 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
Runflat Runflat
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.
579 . 62 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MICHELIN е фирмата произвела тази гума. Популярна фирма на пазара. Моделът PILOT SPORT 4 ZP може да закупите от ProGumi на супер цена.Този модел може да е подходящ за вас ако търсите летни гуми. Ширина за модела е 275. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 30. Отбелязаният диаметър за гумата е R19. 96 (до 710 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от Y (до 300 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност A. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност D. Тази гума е сравнително тиха нивото на шум е 71 dB. Ние можем да осигурим този модел за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител MICHELIN
Модел PILOT SPORT 4 ZP
Сезон летни гуми
Ширина 275
Височина 30
Диаметър R19
Товарен индекс 96 (до 710 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума, Runflat
Индекси RF, XL, FR, RFT, ZP
Тежест 11.78
Доставка 2 дни
евро етикет
D
A
2
71

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви даде много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 17 процента от разхода на гориво за вашата кола.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали разхода на гориво. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават сериозно съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Икономията в потреблението на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с мокра пътна настилка е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажния асфалт. Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. За автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум

Външен шум Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това класифицира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови автомобилни гуми  205 5516  гуми цени  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки