ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MICHELIN Pilot Sport 4 205 40 17 84 Y 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin PILOT SPORT 4 275/30R19 96Y (TL, XL, FSL, FR) #277221

EAN: 3528707674098
Летни гуми Michelin PILOT SPORT 4 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 96Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 96 до 710 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.
503 . 16 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MICHELIN е компанията производител на тази гума. Една от популярните компании на пазара. Моделът PILOT SPORT 4 се предлага от сайта ProGumi на изключително атрактивна цена.Маркировката на този модел гуми е летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 275. 30 е маркираната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата е R19. Максимално допустимият товарен индекс е 96 (до 710 кг). Моделът гуми има скоростен индекс от Y (до 300 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност A. Маркировката за разхода на гориво е D. Разглежданата от вас гума е сравнително тиха , като нивото на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2-4 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител MICHELIN
Модел PILOT SPORT 4
Сезон летни гуми
Ширина 275
Височина 30
Диаметър R19
Товарен индекс 96 (до 710 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FSL, FR
Тежест 11.72
Доставка 2-4 дни
евро етикет

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате превозно средство и ползвате висок клас гуми ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 17 процента от разхода на гориво за вашия автомобил.

Енергийно ефективното шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на управление на автомобила също могат да окажат голямо влияние. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокър път. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Разликата между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране. Например за автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокрия асфалт.

*. Външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той маркира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: евтини гуми  гуми 205 55 r16  нови автомобилни гуми 

Този сайт използва бисквитки