ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MICHELIN Pilot Sport 4 205 40 17 84 Y 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin PILOT SPORT 4 235/40R19 96Y #274322

EAN: 3528703682790
гуми Michelin PILOT SPORT 4 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
500 . 85 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е MICHELIN. Една от наложените компании на пазара. Модел PILOT SPORT 4 можете да поръчате от магазин ProGumi.Маркировката на този модел гуми е летни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 235. Отбелязаната височина за гумата е 40. R19 е отбелязаният диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 96 (до 710 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е A. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 71 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2-4 дни.
Характеристики
Доставка 2-4 дни
евро етикет

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако имате гуми за вашата кола с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 17 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Екологичното каране може значително да намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на каране също оказват значително влияние. Разликата между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G по цветна скала.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху мокрото пътно платно. Разликата в спирачния път между клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според условията на шофиране. При превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

Външен шум Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: всесезонни гуми  гуми за мотор цена  205 55 r16  195 65r15 

Този сайт използва бисквитки