ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MICHELIN PILOT SPORT 5 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin PILOT SPORT 5 245/35R19 93Y (RF, TL, XL, FP) #263926

EAN: 3528707856463
Летни гуми Michelin PILOT SPORT 5 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 93Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 93 до 650 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-9 дни от Германия Наличност Наличност: 4 бр.+
445 . 40 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от MICHELIN. Една от наложените компании на пазара. Модел PILOT SPORT 5 можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi на супер цена.Този модел гуми са от тип летни. Ширината на модела е 245. Отбелязаната височина за гумата е 35. Маркираният диаметър за гумата е R19. 93 (до 650 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от Y (до 300 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е A. C е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Този модел гуми са сравнително тихи за този клас , като нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел за 6-9 дни от Германия.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител MICHELIN
Модел PILOT SPORT 5
Сезон летни гуми
Ширина 245
Височина 35
Диаметър R19
Товарен индекс 93 (до 650 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси RF, TL, XL, FP
Тежест 11
Доставка 6-9 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Ако закупите гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. На гумите се дължи приблизително 20 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Енергийно ефективното шофиране намалява консумацията на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при условията на шофиране и други фактори. Например при превозно средство движещо се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е много важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: летни гуми цена  зимни гуми цена  автомобилни гуми  нови гуми за мотор