ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MICHELIN Pilot Sport 4 205 40 17 84 Y 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MICHELIN PILOT SPORT 4 255/40R20 ZR (TL, XL, FSL, FR, RFT, ZP) #158354

EAN: 3528705979898
Летни гуми MICHELIN PILOT SPORT 4 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 101R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 101 до 825 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
Runflat Runflat
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
556 . 81 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е MICHELIN. Модел PILOT SPORT 4 можете да поръчате от ProGumi на добра цена. Обозначението Сезон на гумите е от вид: летни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 255. 40 е маркираната височина за гумата. R20 е маркирания диаметър за гумата. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е R (до 170 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е A. C е маркировката за разход на гориво. 72 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител MICHELIN
Модел PILOT SPORT 4
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 40
Диаметър R20
Товарен индекс 101 (до 825 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума, Runflat
Индекси TL, XL, FSL, FR, RFT, ZP
Тежест 12.92
Доставка 2 дни
евро етикет
C
A
2
72

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

На гумите се дължи до 17-20 процента от консумацията на гориво при вашата кола. Ако купите гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Екологичното шофиране намалява потреблението на гориво. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране. Например за кола движеща се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре колата бързо върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: гуми за мотори  нови гуми  гуми 205 55 r16  автомобилни гуми