ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Michelin Pilot Alpin PA4 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin Pilot Alpin PA4 285/40R19 107W (TL, XL, FSL, FR, MFS, M+S, 3PMSF) #64911

EAN: 3528702650035
Зимни гуми Michelin Pilot Alpin PA4 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 107W )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 107 до 975 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
770 . 59 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от MICHELIN. Модел PILOT ALPIN PA4 можете да поръчате от магазин ProGumi.Маркировката от производителя на гумите е зимни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 285. 40 е отбелязаната височина за гумата. R19 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Разрешеният товарен индекс е 107 (до 975 кг). Тези гуми имат скоростен индекс W (до 270 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е C. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Разглежданият от вас моделе доста тих при шофиране , като нивото на шум е 74 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител MICHELIN
Модел PILOT ALPIN PA4
Сезон зимни гуми
Ширина 285
Височина 40
Диаметър R19
Товарен индекс 107 (до 975 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 74 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FSL, FR, MFS, M+S, 3PMSF
Тежест 14.47
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
C
C
2
74

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате автомобил с висок клас гуми ще имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво. Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 18-20% от разхода на гориво за вашия автомобил.

Теглото на автомобила и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране намалява консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Икономията на гориво се маркира от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране от водача. При лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението с мокър асфалт е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре колата бързо върху влажното пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той маркира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: всесезонни гуми цени  нови гуми за мотор  гуми 205 55 r16  195 65 r15