ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Michelin Pilot Alpin PA4 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin Pilot Alpin PA4 265/30R20 94W (XL, FSL, FR, MFS, 3PMSF) #64249

EAN: 3528708208940
Зимни гуми Michelin Pilot Alpin PA4 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 94W )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 94 до 670 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
977 . 91 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от MICHELIN. Любима марка на много хора в България. Модел PILOT ALPIN PA4 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi супер цена. Този модел гуми са зимни и са изключително добър избор сред много наши клиенти. Ширината на модела е 265. 30 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R20 е отбелязаният диаметър за гумата. Товарен индекс - 94 (до 670 кг). Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми W (до 270 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е C. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност D. Този модел гуми са сравнително тихи за техния клас , като нивото на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 7-10 дни от Германия. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител MICHELIN
Модел PILOT ALPIN PA4
Сезон зимни гуми
Ширина 265
Височина 30
Диаметър R20
Товарен индекс 94 (до 670 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси XL, FSL, FR, MFS, 3PMSF
Тежест 11.15
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
D
C
2
71

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 17% от консумацията на гориво за вашия автомобил. Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви даде по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали със сигурност консумацията на гориво. Теглото на автомобила и вашият личен стил на каране също оказват сериозно влияние. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението с влажна пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство незабавно върху влажното пътно платно. Разликата между класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране. За превозно средство движещо се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: автогуми цени  нови гуми  зимни гуми  летни гуми