ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Michelin Pilot Alpin PA4 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin Pilot Alpin PA4 245/35R20 95W (XL, FSL, FR, MFS, M+S, 3PMSF) #64234

EAN: 3528706666902
Зимни гуми Michelin Pilot Alpin PA4 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 95W )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 95 до 690 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
910 . 15 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя MICHELIN. Една от популярните компании на пазара. Моделът PILOT ALPIN PA4 се предлага от сайта ProGumi.Тези гуми са зимни и са любим избор при много от нашите клиенти. Ширина за модела е 245. Маркираната височина за гумата е 35. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R20. Товарен индекс - 95 (до 690 кг). Тези гуми имат скоростен индекс W (до 270 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност C. Маркировката за разхода на гориво е D. 70 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Ние от ProGumi може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител MICHELIN
Модел PILOT ALPIN PA4
Сезон зимни гуми
Ширина 245
Височина 35
Диаметър R20
Товарен индекс 95 (до 690 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси XL, FSL, FR, MFS, M+S, 3PMSF
Тежест 13.86
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
D
C
2
70

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Когато поръчате гуми с по-добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 17% от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Ниското налягане при гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокърт път. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху влажното пътно платно. Например за лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на европейските стандарти за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми  195 65 r15  всесезонни гуми цена  нови зимни гуми