ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV 225 55 19 99 V 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin Pilot Alpin 5 SUV 295/35R21 107V (TL, XL, FR, SUV, M+S, 3PMSF) #85709

EAN: 3528702963982
Зимни гуми Michelin Pilot Alpin 5 SUV - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 107V )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 107 до 975 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
950 . 02 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MICHELIN е компанията производител на разглежданата от вас гума. Модел PILOT ALPIN 5 SUV можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.зимни е обозначението на гумите. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 295. 35 е маркираната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата е R21. Разрешеният товарен индекс е 107 (до 975 кг). Скоростният индекс за модела V (до 240 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. C е индексът за сцепление на мокро за гумата. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. Този моделе сравнително тих нивото на шум е 74 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител MICHELIN
Модел PILOT ALPIN 5 SUV
Сезон зимни гуми
Ширина 295
Височина 35
Диаметър R21
Товарен индекс 107 (до 975 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 74 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FR, SUV, M+S, 3PMSF
Тежест 16.45
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
D
C
2
74

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми определено ще имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 18-20 процента от разхода на гориво за вашия автомобил.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране намалява потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране. За автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокро пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: гуми онлайн  205 55 r16  автогуми цени 

Този сайт използва бисквитки