ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV 225 55 19 99 V 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MICHELIN PILOT ALPIN 5 SUV 235/60R18 107H (TL, P, XL, SUV, M+S, 3PMSF) #158643

EAN: 3528701202525
Зимни гуми MICHELIN PILOT ALPIN 5 SUV - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 107H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 107 до 975 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
357 . 85 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя MICHELIN. Една от наложениете фирми на пазара. Моделът PILOT ALPIN 5 SUV може да закупите от онлайн магазина ProGumi.Този модел гуми са от тип зимни и са любим избор сред много клиенти. Ширина на модела е 235. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 60. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R18. Разрешения товарен индекс е 107 (до 975 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро B. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност C. Разглежданата от вас гума е доста тиха при шофиране отбелязаното ниво на шум е 68 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител MICHELIN
Модел PILOT ALPIN 5 SUV
Сезон зимни гуми
Ширина 235
Височина 60
Диаметър R18
Товарен индекс 107 (до 975 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 68 dB
Ниво на шум A
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, P, XL, SUV, M+S, 3PMSF
Тежест 13.04
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
B
1
68

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Когато имате гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. На гумите се дължи приблизително 19 процента от разхода на гориво при вашия автомобил.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво се оценява от A до G по цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е изключително важно с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство бързо върху влажния асфалт. Разликата при внезапно спиране между гуми клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране от водача. Например за кола движеща се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той маркира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: всесезонни гуми цена  нови гуми за мотор  205 55 r16  гуми 195 65 r15