ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MICHELIN PILOT ALPIN 5 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin PILOT ALPIN 5 305/30R21 104V #275463

EAN: 3528703726791
гуми Michelin PILOT ALPIN 5 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 0 бр.
1151 . 54 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от MICHELIN. Една от популярните компании на пазара. Модел PILOT ALPIN 5 можете да поръчате от ProGumi на добра цена.Обозначението от производителя на гумите е зимни. Маркираната ширина за модела е 305. 30 е маркираната височина за гумата. R21 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 104 (до 900 кг). Тези гуми имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.). D е индексът за сцепление на мокро за гумата. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Разглежданият от вас моделе сравнително тих нивото на шум е 73 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 2-4 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Доставка 2-4 дни
евро етикет

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

На гумите се дължи приблизително 20% от консумацията на гориво за вашата кола. Когато изберете гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на колата и вашият личен стил на каране също оказват сериозно влияние. Екологичното каране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходите Ви. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране и други фактори. Сцеплението с влажна пътна настилка е много важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху влажния асфалт. При лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това маркира гумата по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: мото гуми  гуми цена  гуми 205 55 r16  автогуми 

Този сайт използва бисквитки