ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MICHELIN PILOT ALPIN 5 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MICHELIN PILOT ALPIN 5 235/45R17 97V (XL, FR, M+S, 3PMSF) #159556

EAN: 3528709349864
Зимни гуми MICHELIN PILOT ALPIN 5 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 97V )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 97 до 730 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
407 . 49 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MICHELIN е компанията производител на разглежданата от вас гума. Любима марка на редица клиенти в страната. Моделът PILOT ALPIN 5 може да закупите от магазина за гуми ProGumi.Маркировката от производителя на гумите е зимни. Ширина на модела е 235. Отбелязаната височина за гумата е 45. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R17. 97 (до 730 кг) е допустимия товарен индекс. Скоростния индекс за този модел гуми е V (до 240 км/ч.). Показателя за сцепление на мокро е B. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност C. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 70 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител MICHELIN
Модел PILOT ALPIN 5
Сезон зимни гуми
Ширина 235
Височина 45
Диаметър R17
Товарен индекс 97 (до 730 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL, FR, M+S, 3PMSF
Тежест 10.76
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
2
70

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 17-20% от консумацията на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми може да имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали потреблението на гориво. Ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокърт път. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с мокър асфалт е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху влажното пътно платно. Разликата в спирачния път между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например при лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: зимни гуми  евтини гуми  гуми 205 55 r16  летни гуми