ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MICHELIN PIL ALPIN 5 SUV XL ZP* 245/50R19 105V (TL, XL, *, FR, RFT, ZP, SUV, M+S, 3PMSF) #248098

EAN: 3528701950273
Зимни гуми MICHELIN PIL ALPIN 5 SUV XL ZP* - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 105V )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 105 до 925 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
Runflat Runflat
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 0 бр.
471 . 97 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от MICHELIN. Известна фирма в света на гумите. Предлагания модел ALP5SUV*ZP можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi на атрактивна цена.Обозначението от производителя на този модел гуми е зимни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 245. 50 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркирания диаметър за гумата е R19. Товарен индекс - 105 (до 925 кг). Модела гуми има скорестен идекс от V (до 240 км/ч.). Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност C. C е маркировката за разход на гориво. Този модел гуми са с добри показатели за шум за този клас , като нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел за 6-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите. При въпроси можете да се обърнете към нас за допълнителна асистенция.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат *
Сертифицирана за BMW
Производител MICHELIN
Модел PILOT ALPIN 5 SUV ZP
Сезон зимни гуми
Ширина 245
Височина 50
Диаметър R19
Товарен индекс 105 (до 925 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума, Runflat
Индекси TL, XL, *, FR, RFT, ZP, SUV, M+S, 3PMSF
Тежест 15.60
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Ако управлявате автомобил с висок клас гуми определено ще имате по-икономични параметри на потребление на гориво. На гумите се дължи до 15-20 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране може значително да намали консумацията на гориво.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране от водача. Например за автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението с влажна пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху влажното пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: нови гуми за мотор  летни гуми цени  всесезонни гуми цена  евтини гуми  нови автомобилни гуми 

Този сайт използва бисквитки