ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MICHELIN PIL ALPIN 5 SUV XL 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MICHELIN PIL ALPIN 5 SUV XL 225/60R17 103H (TL, XL, SUV, M+S, 3PMSF) #248796

EAN: 3528700699111
Зимни гуми MICHELIN PIL ALPIN 5 SUV XL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 103H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 103 до 875 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 0 бр.
421 . 80 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MICHELIN е производителя на тази гума. Една от наложените компании на пазара. Модел PIL ALPIN 5 SUV XL можете да поръчате от ProGumi.зимни е вида на този модел гуми. Отбелязаната от производителя ширина е 225. 60 е отбелязаната височина за гумата. R17 е маркирания диаметър за гумата от производителя. 103 (до 875 кг) е разрешения товарен индекс. Скоростния индекс за този модел гуми е H (до 210 км/ч.). Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност C. C е маркировката за разход на гориво. Разглежданата от вас гума e с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 68 dB. Ние можем да осигурим този модел в рамките на 6-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при подълнителни въпроси можете да се свържете с нас служител за съдействие при избора.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител MICHELIN
Модел PIL ALPIN 5 SUV XL
Сезон зимни гуми
Ширина 225
Височина 60
Диаметър R17
Товарен индекс 103 (до 875 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 68 dB
Ниво на шум A
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, SUV, M+S, 3PMSF
Тежест 11.898
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви осигури по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Гумите оказват приблизително 15-20 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокърт път. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на шофиране също оказват значително влияние. Енергийно ефективното шофиране може значително да намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според условията на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е много важно от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила бързо върху мокрия асфалт. Например за превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това маркира гумите по отношение на лимитите на ЕС за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: зимни гуми  летни гуми  автогуми