ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin LATITUDE CROSS 255/60R18 112V #274360

EAN: 3528708990838
гуми Michelin LATITUDE CROSS - Автомобилни Гуми, Suv/4x4
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 0 бр.
375 . 14 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MICHELIN е производителят на тази гума. Предпочитана марка на много хора в България. Модел LATITUDE CROSS можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi.Обозначението на гумите е летни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 255. 60 е маркираната височина за гумата. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R18. 112 (до 1120 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за модела V (до 240 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Сцеплението на мокро за гумата е със стойност C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е C. 72 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Ние предлагаме модел с доставка в рамките на 2-4 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Доставка 2-4 дни
евро етикет

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 18% от разхода на гориво при вашата кола. Ако купите гуми за вашата кола с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

Теглото на автомобила и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане при гумите увеличават доста съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокър път. Икономията на гориво се отбелязва от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според стила на шофиране от водача. Например при превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението с влажната пътна настилка е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху влажното пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: автомобилни гуми  гуми 195 65 r15  всесезонни гуми  зимни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки