ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin Latitude Cross 255/65R17 114H (XL, M+S) #274304

EAN: 3528704238637
Летни гуми Michelin Latitude Cross - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 114H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 114 до 1180 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 0 бр.
376 . 51 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя MICHELIN. Моделът LATITUDE CROSS се предлага в магазина ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като летни. Ширина за модела е 255. Маркираната височина за гумата от производителя е 65. Отбелязаният диаметър за гумата е R17. Разрешеният товарен индекс е 114 (до 1180 кг). Скоростният индекс за този модел гуми е H (до 210 км/ч.). Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност C. C е маркировката за разход на гориво. Тези гуми са доста тихи за техния клас тяхното ниво на шум е 71 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката за 2-4 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител MICHELIN
Модел LATITUDE CROSS
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 65
Диаметър R17
Товарен индекс 114 (до 1180 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL, M+S
Тежест 15.58
Доставка 2-4 дни
евро етикет

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 18-20% от консумацията на гориво за вашата кола. Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми може да имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Енергийно ефективното шофиране ще намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията на гориво се оценява от A до G по цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според стила на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажното пътно платно. При автомобил движещ се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това категоризира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: гуми онлайн  205 5516  автомобилни гуми 

Този сайт използва бисквитки