ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MICHELIN LATITUDE ALPINL LA2 GRNX 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MICHELIN LATITUDE ALPINL LA2 GRNX 265/60R18 114H (XL) #159326

EAN: 3528702221747
Зимни гуми MICHELIN LATITUDE ALPINL LA2 GRNX - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 114H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 114 до 1180 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
276 . 48 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя MICHELIN. Моделът LATITUDE ALPINL LA2 GRNX може да закупите от магазина за гуми ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е от вид: зимни. Ширина за модела е 265. Маркираната височина за гумата е 60. Отбелязания диаметър за гумата е R18. Товарен индекс - 114 (до 1180 кг). Скоростния индекс за модела H (до 210 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. E е маркировката за разход на гориво. Тази гума е сравнително тиха отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни.
Характеристики
Производител MICHELIN
Модел LATITUDE ALPINL LA2 GRNX
Сезон зимни гуми
Ширина 265
Височина 60
Диаметър R18
Товарен индекс 114 (до 1180 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 72 dB
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Тежест 15.76
Доставка 2 дни
евро етикет
E
C
72

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако притежавате гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Много научните изследвания показват, че на гумите се дължи около 18-20 процента от разхода на гориво за вашата кола.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Енергийно ефективното шофиране ще намали консумацията на гориво. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при стила на шофиране и други фактори. Например за превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация. Сцеплението с влажната пътна настилка е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре колата бързо върху мокрия асфалт.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: нови автомобилни гуми  195 6515  всесезонни гуми  зимни гуми