ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MICHELIN LATITUDE ALPIN LA2 AO 255/45R20 101V (TL, AO, M+S, 3PMSF) #248056

EAN: 3528701405681
Зимни гуми MICHELIN LATITUDE ALPIN LA2 AO - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 101V )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 101 до 825 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 0 бр.
580 . 22 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от MICHELIN. Една от популярните конмании на пазара. Моделът LATITUDE ALPIN LA2 AO се предлага от магазина за гуми ProGumi на невероятно атрактивна цена.Тези гуми са от тип зимни. Ширина за модела е 255. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 45. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R20. Допустимия товарен индекс е 101 (до 825 кг). Скоростния индекс за този модел гуми е V (до 240 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е D. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност D. Разглеждания от вас моделе доста тих при шофиране нивото на шум е 69 dB. Ние може да направим доставката за 6-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат AO
Сертифицирана за Audi
Производител MICHELIN
Модел LATITUDE ALPIN LA2 AO
Сезон зимни гуми
Ширина 255
Височина 45
Диаметър R20
Товарен индекс 101 (до 825 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 69 dB
Ниво на шум A
Индекси TL, AO, M+S, 3PMSF
Тежест 14.982
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Редица научните изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 15-20 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате автомобил с висок клас гуми определено ще имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

Теглото на превозното средство и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокърт път. Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво се оценява от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с мокър асфалт е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрото пътно платно. Разликата между от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране. При автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той маркира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: автомобилни гуми  гуми 195 65 r15  всесезонни гуми  зимни гуми