ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MICHELIN LAT SP 3 ACOUSTIC T0 255/45R20 105Y (TL, XL, T0, Acoustic, M+S) #252629

EAN: 3528707788559
Летни гуми MICHELIN LAT SP 3 ACOUSTIC T0 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 105Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 105 до 925 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
611 . 91 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е MICHELIN. Моделът LAT SP 3 ACOUSTIC T0 се предлага от магазина за гуми ProGumi на невероятно атрактивна цена.Тези гуми са класифицирани от тип летни. Отбелязаната от производителя ширина е 255. 45 е маркираната височина за гумата от производителя. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R20. 105 (до 925 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е Y (до 300 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е C. C е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглежданият от вас моделе сравнително тих отбелязаното ниво на шум е 70 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 6-10 дни от Германия.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат T0
Сертифицирана за Tesla
Производител MICHELIN
Модел LAT SP 3 ACOUSTIC T0
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 45
Диаметър R20
Товарен индекс 105 (до 925 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Ниво на шум A
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, T0, Acoustic, M+S
Тежест 14.32
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Гумите оказват до 17 процента от разхода на гориво за вашия автомобил. Когато поръчате гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Екологичното шофиране може значително да намали потреблението на гориво. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Ниското налягане при гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокърт път. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията на гориво се оценява от A до G по цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране. Сцеплението с влажната пътна настилка е много важно с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху влажното пътно платно. При превозно средство движещо се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той класифицира гумата по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: автогуми  всесезонни гуми цени  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки