ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MICHELIN Energy Saver+ 165/65 R14 79T 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin ENERGY SAVER+ 205/60R16 92W (TL, MO, GRNX) #275108

EAN: 3528706602597
Летни гуми Michelin ENERGY SAVER+ - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 92W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 92 до 630 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 0 бр.
329 . 28 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от MICHELIN. Предлаганият модел ENERGY SAVER+ можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.Тези гуми са от тип летни и са популярен избор при много клиенти. Ширината на модела е 205. 60 е отбелязаната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата е R16. 92 (до 630 кг) е допустимият товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от W (до 270 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е A. B е маркировката за разход на гориво. Тези гуми са сравнително тихи за този клас , като нивото на шум е 70 dB. Ние може да направим доставката за 2-4 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат MO
Сертифицирана за Mercedes-Benz
Производител MICHELIN
Модел ENERGY SAVER+
Сезон летни гуми
Ширина 205
Височина 60
Диаметър R16
Товарен индекс 92 (до 630 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво B
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, MO, GRNX
Тежест 8.56
Доставка 2-4 дни
евро етикет

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 18% от разхода на гориво за вашето превозно средство. Ако купите гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Екологичното каране ще намали потреблението на гориво. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението с мокра пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрото пътно платно. За автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Вижте също: гуми за мотор  летни гуми  нови всесезонни гуми  гуми онлайн  автомобилни гуми