ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MICHELIN E PRIMACY 275/40R19 105Y (TL, XL, *, MO) #264250

EAN: 3528703676768
Летни гуми MICHELIN E PRIMACY - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 105Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 105 до 925 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
541 . 81 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е MICHELIN. Моделът E PRIMACY се предлага от сайта ProGumi.Този модел гуми са от тип летни и са популярен избор при много наши клиенти. Маркираната ширина за модела е 275. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 40. R19 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Разрешеният товарен индекс е 105 (до 925 кг). Гумите имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Гумата има сцепление на мокро със стойност B. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е A. Този модел гуми са сравнително тихи , като нивото на шум е 72 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител MICHELIN
Модел E PRIMACY
Сезон летни гуми
Ширина 275
Височина 40
Диаметър R19
Товарен индекс 105 (до 925 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво A
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, *, MO
Тежест 12.05
Доставка 2 дни
евро етикет
A
B
2
72

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

На гумите се дължи приблизително 15% от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Когато изберете гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното каране може значително да намали потреблението на гориво.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при стила на шофиране. Сцеплението на гумите с влажен асфалт е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокрото пътно платно. Например за автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Той маркира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Вижте също: нови гуми за мотори  летни гуми  нови всесезонни гуми  гуми  автогуми 

Този сайт използва бисквитки