ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MICHELIN E PRIMACY 235/60R18 103W (TL, MO) #263457

EAN: 3528705960551
Летни гуми MICHELIN E PRIMACY - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 103W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 103 до 875 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
307 . 71 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MICHELIN е компанията производител на тази гума. Любима марка на редица наши клиенти. Модел E PRIMACY можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi на супер цена.Обозначението от производителя на този модел гуми е летни. Отбелязаната от производителя ширина е 235. Маркираната височина за гумата от производителя е 60. R18 е отбелязаният диаметър за гумата. 103 (до 875 кг) е допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми W (до 270 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност B. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е A. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 69 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат MO
Сертифицирана за Mercedes-Benz
Производител MICHELIN
Модел E PRIMACY
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 60
Диаметър R18
Товарен индекс 103 (до 875 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво A
Шум 69 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, MO
Тежест 13.00
Доставка 2 дни
евро етикет
A
B
2
69

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 20 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате по-икономични параметри на потребление на гориво.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране намалява разхода на гориво.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране. Например при кола движеща се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху влажния асфалт.

*. Външен шум

Външен шум Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това категоризира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми  195 6515  нови всесезонни гуми  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки