ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin CROSSCLIMATE 2 205/60R17 97W (XL) #276345

EAN: 3528701844381
Всесезонни гуми Michelin CROSSCLIMATE 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 97W )
Товарен индекс 97 до 730 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-9 дни от Германия Наличност Наличност: 0 бр.
394 . 04 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MICHELIN е компанията производител на разглежданата от вас гума. Любима марка на много клиенти в страната. Модел CROSSCLIMATE 2 можете да поръчате от ProGumi.Този модел гуми са от тип всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина е 205. 60 е отбелязаната височина за гумата. R17 е отбелязаният диаметър за гумата. Максимално допустимият товарен индекс е 97 (до 730 кг). Тези гуми имат скоростен индекс W (до 270 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е B. Разглежданият от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 69 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 6-9 дни от Германия. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител MICHELIN
Модел CROSSCLIMATE 2
Сезон всесезонни гуми
Ширина 205
Височина 60
Диаметър R17
Товарен индекс 97 (до 730 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво B
Шум 69 dB
Ниво на шум A
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Тежест 9.79
Доставка 6-9 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 18-20% от разхода на гориво за вашата кола. Ако притежавате гуми с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

Теглото на превозното средство и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво се оценява от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране и други фактори. Например за автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрия асфалт.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това маркира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: зимни гуми цени  гуми цена  205 55 r16  летни гуми 

Този сайт използва бисквитки