ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MICHELIN CROSSCLIMATE 2 225/60R18 104W (TL, XL, 3PMSF) #263979

EAN: 3528707882264
Всесезонни гуми MICHELIN CROSSCLIMATE 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 104W )
Товарен индекс 104 до 900 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 0 бр.
335 . 36 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MICHELIN е фирмата произвела тази гума. Една от популярните компании на пазара. Моделът CROSSCLIMATE 2 се предлага от ProGumi с атрактивна цена.Тези гуми са класифицирани от тип всесезонни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 225. Маркираната височина за гумата е 60. Отбелязаният диаметър за гумата е R18. Допустимият товарен индекс е 104 (до 900 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е W (до 270 км/ч.). B е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Маркировката за разхода на гориво е B. Разглежданите от вас гуми са с добри показатели за шум , като нивото на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител MICHELIN
Модел CROSSCLIMATE 2
Сезон всесезонни гуми
Ширина 225
Височина 60
Диаметър R18
Товарен индекс 104 (до 900 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво B
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, 3PMSF
Тежест 12.29
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
B
B
2
71

Обозначенията в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Ако управлявате превозно средство и ползвате висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 17-20% от разхода на гориво при вашата кола.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното каране намалява разхода на гориво - съответно и разходитве Ви.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра. Икономията в потреблението на гориво се оценява от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране от водача. Например за лек автомобил движещ се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението с влажна пътна настилка е изключително важно с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху мокро пътно платно.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той класифицира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: всесезонни гуми цена  нови гуми за мотори  гуми 205 55 r16  гуми 195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки