ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin CROSSCLIMATE 2 225/60R18 104W (TL, XL, 3PMSF) #263927

EAN: 3528707882264
Всесезонни гуми Michelin CROSSCLIMATE 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 104W )
Товарен индекс 104 до 900 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-9 дни от Германия Наличност Наличност: 0 бр.
360 . 32 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MICHELIN е компанията производител на тази гума. Една от популярните компании на пазара. Моделът CROSSCLIMATE 2 се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi на атрактивна цена.Обозначението на гумите е всесезонни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 225. Маркираната височина за гумата е 60. Маркираният диаметър за гумата е R18. 104 (до 900 кг) е товарният индекс за модела. Скоростният индекс за този модел гуми е W (до 270 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност B. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност B. 71 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 6-9 дни от Германия.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител MICHELIN
Модел CROSSCLIMATE 2
Сезон всесезонни гуми
Ширина 225
Височина 60
Диаметър R18
Товарен индекс 104 (до 900 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво B
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, 3PMSF
Тежест 12.83
Доставка 6-9 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 15% от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Когато купите гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на автомобила и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали със сигурност консумацията на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е много важно от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху влажното пътно платно. Разликата в спирачния път между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране. При превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

Външен шум Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той класифицира гумите по отношение на лимитите на ЕС за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Вижте също: автомобилни гуми цени  195 65r15  нови всесезонни гуми  зимни гуми