ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin CROSSCLIMATE 2 235/55R18 104V #263538

EAN: 3528701866116
гуми Michelin CROSSCLIMATE 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-9 дни от Германия Наличност Наличност: 4 бр.+
351 . 87 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от MICHELIN. Една от наложените компании на пазара. Моделът CROSSCLIMATE 2 може да закупите от ProGumi на супер цена.Маркировката от производителя на този модел гуми е всесезонни. Ширина за модела е 235. Маркираната височина за гумата е 55. Отбелязаният диаметър за гумата е R18. 104 (до 900 кг) е товарният индекс за модела. Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми V (до 240 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност B. Разглежданата от вас гума e с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 71 dB. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел за 6-9 дни от Германия. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Доставка 6-9 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 17% от разхода на гориво за вашето превозно средство. Когато изберете гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Екологичното шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане покачват доста съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Икономията на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху мокрия асфалт. Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране от водача. За кола движеща се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той класифицира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: автомобилни гуми  гуми цена  зимни гуми  летни гуми 

Този сайт използва бисквитки