ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MICHELIN CROSSCLIMATE 2 VOL 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin CROSSCLIMATE 2 VOL 235/55R18 104H (XL, VOL, 3PMSF) #270177

EAN: 3528700026382
Всесезонни гуми Michelin CROSSCLIMATE 2 VOL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 104H )
Товарен индекс 104 до 900 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.
313 . 50 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от MICHELIN. Любима марка на редица наши клиенти. Моделът CROSSCLIMATE 2 VOL се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е маркирана като всесезонни. Маркираната ширина за модела е 235. 55 е маркираната височина за гумата. R18 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Товарен индекс - 104 (до 900 кг). Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми H (до 210 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро B. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е A. Този моделе доста тих при шофиране нивото на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат VOL
Сертифицирана за Volvo
Производител MICHELIN
Модел CROSSCLIMATE 2 VOL
Сезон всесезонни гуми
Ширина 235
Височина 55
Диаметър R18
Товарен индекс 104 (до 900 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво A
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL, VOL, 3PMSF
Тежест 11.00
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
A
B
2
71

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 15 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми ще имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Ниското налягане при гумите увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също могат да окажат значително влияние. Екологичното каране може значително да намали консумацията на гориво. Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила бързо върху влажния асфалт. Например за лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми цени  гуми 205 55 r16  магазини за гуми  зимни гуми