ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MICHELIN CROSSCLIMATE 2 SUV 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin CROSSCLIMATE 2 SUV 265/60R18 110T (TL, SUV, M+S, 3PMSF) #263680

EAN: 3528705824341
Всесезонни гуми Michelin CROSSCLIMATE 2 SUV - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 110T )
Товарен индекс 110 до 1060 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-9 дни от Германия Наличност Наличност: 4 бр.+
426 . 15 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MICHELIN е производителят на тази гума. Любима марка на много клиенти в страната. Предлаганият модел CROSSCLIMATE 2 SUV можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.Този модел гуми са от вид: всесезонни. Маркираната ширина на гумата за модела е 265. 60 е маркираната височина за гумата от производителя. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R18. 110 (до 1060 кг) е разрешеният товарен индекс. Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е T (до 190 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е B. 73 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Ние от ProGumi може да направим доставката за 6-9 дни от Германия. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител MICHELIN
Модел CROSSCLIMATE 2 SUV
Сезон всесезонни гуми
Ширина 265
Височина 60
Диаметър R18
Товарен индекс 110 (до 1060 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво B
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, SUV, M+S, 3PMSF
Тежест 14.66
Доставка 6-9 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Когато притежавате гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 15-20% от консумацията на гориво за вашия автомобил.

Екологичното шофиране може значително да намали разхода на гориво. Теглото на автомобила и вашият личен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението с мокър асфалт е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокрия асфалт. Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според стила на шофиране от водача. Например за автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това маркира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Популярно при нас: зимни гуми цена  бг гуми  гуми 205 55 r16  летни гуми 

Този сайт използва бисквитки