ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MICHELIN CROSSCLIMATE 2 SUV 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin CROSSCLIMATE 2 SUV 225/45R19 96W (TL, XL, FR, SUV, M+S, 3PMSF) #263679

EAN: 3528705814335
Всесезонни гуми Michelin CROSSCLIMATE 2 SUV - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 96W )
Товарен индекс 96 до 710 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-9 дни от Германия Наличност Наличност: 0 бр.
496 . 03 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от MICHELIN. Една от познатите фирми на пазара. Моделът CROSSCLIMATE 2 SUV се предлага от ProGumi с атрактивна цена.Този модел гуми са от тип всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 225. 45 е отбелязаната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R19. Товарен индекс - 96 (до 710 кг). Тези гуми имат скоростен индекс W (до 270 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност B. B е маркировката за разход на гориво. Разглежданият от вас моделе сравнително тих , като нивото на шум е 71 dB. Ние може да направим доставката в рамките на 6-9 дни от Германия. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител MICHELIN
Модел CROSSCLIMATE 2 SUV
Сезон всесезонни гуми
Ширина 225
Височина 45
Диаметър R19
Товарен индекс 96 (до 710 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво B
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FR, SUV, M+S, 3PMSF
Тежест 10.46
Доставка 6-9 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 20 процента от разхода на гориво при вашата кола. Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви позволи значително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Екологичното шофиране намалява разхода на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на колата и вашият уникален стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво е маркирана от A до G по цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно. Например за кола движеща се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той маркира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно при нас: нови летни гуми  нови зимни гуми  нови автомобилни гуми  нови гуми за мотори 

Този сайт използва бисквитки