ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Michelin CROSSCLIMATE 2 S1 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin CROSSCLIMATE 2 S1 215/55R18 95H (TL, S1, SUV) #308389

EAN: 3528709905657
Всесезонни гуми Michelin CROSSCLIMATE 2 S1 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 95H )
Товарен индекс 95 до 690 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
315 . 40 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от MICHELIN. Известна фирма в света на гумите. Моделът CROSSCLIMATE 2 S1 може да закупите от сайта за гуми ProGumi на промоционална цена.всесезонни е маркировката на този модел гуми. Маркираната ширина на гумата за модела е 215. Маркираната височина за гумата е 55. R18 е отбелязаният диаметър за гумата. Разрешеният товарен индекс е 95 (до 690 кг). Скоростният индекс за този модел гуми е H (до 210 км/ч.). Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност B. A е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Този модел гуми са доста тихи , като нивото на шум е 72 dB. Ние можем да осигурим този модел за 2 дни.
Характеристики
Производител MICHELIN
Модел CROSSCLIMATE 2 S1
Сезон всесезонни гуми
Ширина 215
Височина 55
Диаметър R18
Товарен индекс 95 (до 690 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво A
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, S1, SUV
Тежест 10.1
Доставка 2 дни
евро етикет
A
B
2
72

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви осигури значително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 17% от консумацията на гориво за вашата кола.

Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното шофиране намалява разхода на гориво. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокър път. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег. Икономията на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата между гуми класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокрото пътно платно. Например за кола движеща се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

*. Символ за зимни гуми

Гуми етикети - зимни гумиЗимните гуми, одобрени за използване при тежки снежни условия, носят специфична пиктограма, наречена „Алпийски символ“ или 3PMSF (3 върха със снежинка). За да има пиктограма, гумата трябва да е преминала специално изпитване за спиране на път със сняг. Въросният символ можете да намерите на страничната стена на гумата.

 

*. Символ за гуми за лед

Гуми етикети - зимни гумиСкандинавските зимни гуми, одобрени за използване при изключително студени и екстремни зимни условия, също носят специфична пиктограма, представляваща леден сталагмит. За да носи пиктограмата, гумата трябва да е преминала специално изпитване за екстремно спиране на лед. Тези гуми се продават предимно в скандинавските страни и трябва да се използват при изключително студени и усложнени зимни условия. Обикновено тези гуми не работят добре на влажна повърхност или при умерени зимни условия.

 

 

Препоръчваме също: автомобилни гуми  нови всесезонни гуми  зимни гуми