ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MICHELIN CROSSCLIMATE 2 215/50R19 93T #191460

Всесезонни гуми MICHELIN CROSSCLIMATE 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 93T )
Товарен индекс 93 до 650 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
317 . 25 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя MICHELIN. Моделът CROSSCLIMATE 2 може да закупите от онлайн магазина ProGumi.Тези гуми са от тип всесезонни и са изключително популярен избор при много от нашите клиенти. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 215. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 50. Отбелязания диаметър за гумата е R19. Товарен индекс - 93 (до 650 кг). Скоростния индекс за модела T (до 190 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност B. Маркировката за разходът на гориво е B. Разглежданата от вас гума е доста тиха при шофиране , като нивото на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител MICHELIN
Модел CROSSCLIMATE 2
Сезон всесезонни гуми
Ширина 215
Височина 50
Диаметър R19
Товарен индекс 93 (до 650 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво B
Шум 71 dB
Тежест 9.98
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
B
B
71

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

На гумите се дължи приблизително 15% от разхода на гориво за вашето превозно средство. Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви осигури по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Теглото на автомобила и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Енергийно ефективното каране ще намали със сигурност разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокрото пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според условията на шофиране и други фактори. За автомобил движещ се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това категоризира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: нови автогуми  гуми  зимни гуми цена  летни гуми