ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MICHELIN CrossClimate+ 205 60 16 96 V 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MICHELIN CROSSCLIMATE+ 185/65R14 90H (XL) #182827

Всесезонни гуми MICHELIN CROSSCLIMATE+ - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 90H )
Товарен индекс 90 до 600 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
206 . 70 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е MICHELIN. Популярна фирма на пазара. Моделът CROSSCLIMATE+ може да закупите от онлайн магазина ProGumi на промо цена.Тези гуми са класифицирани от тип всесезонни. Ширина за модела е 185. 65 е маркираната височина за гумата от производителя. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R14. Товарен индекс - 90 (до 600 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро C. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност C. Тези гуми са сравнително тихи за този клас тяхното ниво на шум е 68 dB. Ние може да направим доставката в рамките на 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител MICHELIN
Модел CROSSCLIMATE+
Сезон всесезонни гуми
Ширина 185
Височина 65
Диаметър R14
Товарен индекс 90 (до 600 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 68 dB
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Тежест 7.26
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
68

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

На гумите се дължи приблизително до 20% от консумацията на гориво за вашата кола. Ако поръчате гуми за вашата кола с по-добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокрото пътно платно. Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според условията на шофиране. При автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: нови зимни гуми  летни гуми  нови автомобилни гуми 

Този сайт използва бисквитки