ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Michelin Alpin A4 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin ALPIN A4 185/60R15 88H (TL, XL, AO, 3PMSF) #282686

EAN: 3528709966207
Зимни гуми Michelin ALPIN A4 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 88H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 88 до 560 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 2 бр.
176 . 11 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от MICHELIN. Моделът ALPIN A4 може да закупите от сайта за гуми ProGumi на промоционална цена.Гумите са класифицирани от производителя като зимни. Маркираната ширина на гумата за модела е 185. Маркираната височина за гумата от производителя е 60. R15 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. Разрешеният товарен индекс е 88 (до 560 кг). Тези гуми имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност C. Маркировката за разхода на гориво е D. Разглежданият от вас моделе доста тих при шофиране нивото на шум е 70 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат AO
Сертифицирана за Audi
Производител MICHELIN
Модел ALPIN A4
Сезон зимни гуми
Ширина 185
Височина 60
Диаметър R15
Товарен индекс 88 (до 560 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, AO, 3PMSF
Тежест 7.30
Доставка 2 дни
евро етикет

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви позволи по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. На гумите се дължи до 19% от разхода на гориво при вашето превозно средство.

Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране намалява разхода на гориво. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Икономията на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране. За превозно средство движещо се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокрия асфалт.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: автомобилни гуми цени  гуми онлайн  205 55 r16  гуми 195 65 r15