ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Michelin Alpin 6 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin Alpin 6 205/60R16 96H #83405

EAN: 3528702807125
гуми Michelin Alpin 6 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 0 бр.
540 . 26 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от MICHELIN. Моделът ALPIN 6 може да закупите от магазина ProGumi на атрактивна цена.Този модел гуми са зимни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 205. 60 е отбелязаната височина за гумата. Отбелязания диаметър за гумата е R16. Допустимия товарен индекс е 96 (до 710 кг). Гумите имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. Гумата има сцепление на мокро B. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. Този модел гуми са с добри показатели за шум за техния клас тяхното ниво на шум е 69 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми може да имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво. Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 18-20% от консумацията на гориво при вашия автомобил.

Екологичното каране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокрото пътно платно. Разликата в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране. Например при автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Той класифицира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми цени  евтини гуми  зимни гуми  летни гуми 

Този сайт използва бисквитки