ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MICHELIN AGILIS CROSSCLIMATE 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MICHELIN AGILIS CROSSCLIMATE 195/65R16 104R (TL, M+S, 3PMSF) #263968

EAN: 3528702501078
Всесезонни гуми MICHELIN AGILIS CROSSCLIMATE - Лекотоварни Гуми ( 104R )
Товарен индекс 104 до 900 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
266 . 33 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е MICHELIN. Модел AGILIS CROSSCLIMATE можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е от вид: всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина е 195. Отбелязаната височина за гумата е 65. Отбелязаният диаметър за гумата е R16. Допустимият товарен индекс е 104 (до 900 кг). Скоростният индекс за този модел гуми е R (до 170 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро A. C е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглежданият от вас моделе сравнително тих отбелязаното ниво на шум е 73 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител MICHELIN
Модел AGILIS CROSSCLIMATE
Сезон всесезонни гуми за бус
Ширина 195
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 104 (до 900 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, M+S, 3PMSF
Тежест 11.73
Доставка 2 дни
евро етикет
C
A
2
73

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 15-20% от консумацията на гориво за вашата кола. Когато закупите гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на автомобила и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е много важно с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила бързо върху влажния асфалт. Например за кола движеща се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Той класифицира гумите по отношение на европейските стандарти за шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: автогуми цени  гуми  205 55 r16  195 65 r15