ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MAXXIS WP05 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MAXXIS WP05 155/60R15 74T (G, TL) #242560

Зимни гуми MAXXIS WP05 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 74T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 74 до 375 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност `Наличност: 4 бр.+
100 . 66 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от MAXXIS. Известна фирма в света на гумите. Моделът WP05 може да закупите от сайта ProGumi.Този модел може да е правилния избор за вас ако търсите да поръчате зимни гуми. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 155. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 60. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R15. Разрешения товарен индекс е 74 (до 375 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите T (до 190 км/ч.) за този клас гуми. Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност C. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност D. Разглеждания от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 69 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.
Характеристики
Производител MAXXIS
Модел WP05
Сезон зимни гуми
Ширина 155
Височина 60
Диаметър R15
Товарен индекс 74 (до 375 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 69 dB
Индекси G, TL
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
69

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Когато закупите гуми с по-добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. На гумите се дължи до 15% от консумацията на гориво за вашата кола.

Теглото на автомобила и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Екологичното шофиране може значително да намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокра настилка. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G в цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокро пътно платно. За превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това маркира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например при увеличение само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: евтини гуми  гуми 205 55 r16  автогуми