ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Maxxis VANSMART MCV3+ 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Maxxis Vansmart MCV3+ 235/65R16 121T (FSL) #227812

EAN: 4717784356303
Летни гуми Maxxis Vansmart MCV3+ - Лекотоварни Гуми ( 121T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 121 до 1450 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
269 . 18 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MAXXIS е компанията производител на разглежданата от вас гума. Известна фирма в света на гумите. Моделът VANSMART MCV3+ може да закупите от сайта ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е от тип: летни. Отбелязаната от производителя ширина е 235. Отбелязаната височина за гумата е 65. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R16. 121 (до 1450 кг) е разрешеният товарен индекс. Скоростният индекс за този модел гуми е T (до 190 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е A. Маркировката за разхода на гориво е C. Разглежданият от вас моделе сравнително тих нивото на шум е 72 dB. Ние можем да осигурим този модел за 7-10 дни от Германия. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Производител MAXXIS
Модел VANSMART MCV3+
Сезон летни гуми за бус
Ширина 235
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 121 (до 1450 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси FSL
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
C
A
2
72

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи до до 20 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

Теглото на автомобила и вашият личен стил на управление на автобола също оказват голямо влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокра настилка.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията на гориво е отбелязана от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране от водача. При лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокрия асфалт.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това маркира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: автогуми  гуми  205 55 r16  195 6515